Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Kostpolitik

Kostpolitik for Glyngøre skole


Mål: 
At understøtte gode kostvaner i samarbejde med forældrene. Kostvaner forstået på den måde, at det både handler om indhold i madpakken, og om de 
rammer der er omkring spisesituationen i skolen.
Hvordan:
Måltidet inviterer til at maden bliver spist, og at måltidet opleves som noget naturligt og værdifuldt at samles om. 
Der gives god tid til at spise i, som foregår i voksenstyrede rammer. Vi ved du som forældre kender dit barn bedst, og har du en langsom spiser, så er det en overvejelse værd, hvor mange små elementer madpakken skal indeholde. Vi opfordrer til at man hjemme drøfter, at når der er spisepause, så skal der spises. Det er en vigtig læring, man får behov for jo ældre man bliver.

Madpakken er suverænt forældrenes ansvar, da den alene bliver givet til ens eget barn. 
Hvis skolen oplever at der er brug for at rette henvendelse i forhold til kostpolitikken gør vi det for barnets skyld. Bestyrelsen opfordrer kraftigt til, at der ikke er slik, kage og lignende i madpakken.


Bestyrelsen vil opfordre til at man derhjemme snakker om at ikke alle madpakker er ens, men at der kan være specielle grunde til at madpakker er forskellige.


Skolen blander sig ikke i, hvilken rækkefølge børnene spiser deres medbragte mad, så giv kun dit barn det med, du synes barnet skal spise.
Ved arrangementer og bespisning tænkes i sunde produkter. Der kan dispenseres ved festlige lejligheder( Der må gerne være forskel på hverdag og fest)

Generelt vil skolen sikre:

  • At der er god tid til måltiderne.
  • At eleverne oplever spisesituationen som noget fælles, og at de voksne er rollemodeller.
  • At skolen sikrer ro og tid til madpakkerne.

SFO:
SFO tilbyder morgenmad til de børn der møder tidligt ind. Der serveres yoghurt, havregryn m.m. Derefter tilbydes grovflutes. Sukkerforbruget begrænses til et minimum. I så fald morgenmadens ønskes anderledes, opfordrer vi til, at børnene spiser inden de kommer i SFO.
Madpakken spises i skoleregi. Eftermiddagsmaden består af medbragt mad hjemmefra. SFO sikrer tid og ro til at spise madpakken. Frugtordning tilbydes.


Fredagsmaden er bibeholdt, som sund( den ene uge mindre sund end den anden uge) dette er sket på baggrund af en forældreundersøgelse, og skal ses som et kompromis i forhold til de svar vi fik.


Hvordan måltidet – hverdag som til fest – bruges i det pædagogiske arbejde:
Når der laves mad på bål, så kan der enkelte gange blive tilbudt popcorn( et lille engangsbæger)
At bage sammen er en god aktivitet, der fremmer fællesskabet, og at man kan være sammen om et fint resultat- derfor er der tidspunkter hvor børn bager i skolekøkkenet.
December måned er fyldt med traditioner – en af disse er bolschekogeriet, som kulminerer med salg af diverse bolscher. Har man været med i fremstillingen år man lov at smage på det man har lavet – også denne del er en tradition, som børnene er bevidste om.
Skolens 6.klasse tilbydes at betjene frugtboden. Der er tradition for at der sælges pølsehorn, pizzasnegle og kage, da det er taknemmeligt at fryse og opvarme på dagen. Der er lavet en regel om, at der kun sælges et stykke kage pr. elev. 
Frugtboden kan ikke erstatte madpakken, da boden er et supplement til madpakken.


Vedtaget at Bestyrelsen på Glyngøre skole d. 7. januar 2019
Revideres inden udgangen af 2021.